NOU TEMARI DEL COS D’ADVOCACIA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Al DOGC núm.7929, de 31 de juliol de 2019, ha estat publicada la RESOLUCIÓ PDA/2133/2019, de 29 de juliol, per la qual s’aprova el temari de les proves selectives per a l’accés al cos d’advocacia de la Generalitat de Catalunya.

A continuació s’adjunta el vincle corresponent per a la seva consulta.

Resolució nou temari Cos d’Advocacia


EN OCASIÓ DE LA MORT DE LA NOSTRA COMPANYA E.B.G, QUE EN PAU DESCANSI

Ahir dimecres, 24 de juliol de 2019, ha deixat aquest món la nostra companya del Cos d’Advocacia E.B.G, qui era un veritable referent com amiga, mare, germana i esposa; una gran persona en tots els sentits, amb una gran categoria moral, a la qual no podrem oblidar mai. En un planeta tan castigat que mai serà el paradís, i que moltes vegades sembla més bé una presó per purgar les pròpies faltes i per fer un camí que ens permeti arribar a alguna mena de llum, la nostra companya E.B.G s’ha guanyat aquesta de sobres, i ella mateixa ha estat una torxa per a tots aquells que l’han coneguda i l’han tractada.

Per tant, en ocasió del seu traspassament, i desprès de més de 32 anys de servei a l’Administració de la Generalitat de Catalunya amb un comportament personal més que cabal i la noblesa natural que la caracteritzava, així com amb un nivell professional en la prestació del servei públic de la màxima qualitat, Fòrum d’Advocacia de la Generalitat vol retre un molt sentit homenatge a la nostra companya E.B.G que ha estat, i estarà per sempre, un gran exemple, no solament d’un bon quefer professional sinó, sobretot, del què és haver estat, veritablement, una bona persona.

lazo-negro


Temari de COS SUPERIOR opció jurídica publicat a AMAZON

En tres volums diferents Fòrum ha publicat els temaris corresponents a l’oposició per a l’accés al Cos Superior de la Generalitat de Catalunya en l’opció jurídica. Consten els temes desenvolupats que seran objecte d’examen, d’acord amb la normativa vigent i la jurisprudència actual.

Aquests volums han estat leaborats per membres del cos d’advocacia i membres del Cos superior, tots ells juristes especialitzats en les matèries objecte d’aquest estudi.

Berta Bernad Sorjús (Autor), Queralt Camps Pujol (Autor), Gemma Capdevila Ponce (Autor), Anna Valls Domingo (Autor), Gemma Navarro Sauleda (Autor), Margarida Pascual Miranda (Autor), Neus París Domènech (Autor), Sònia Petreñas Lucas (Autor), Rubèn Ramírez Fernández ,Maria Brugués Mitjans Prunera (Autor), Yolanda Hernández Darnés(Autor), Joan Miquel Roig Mestre (Autor), Núria Romera Santiago (Autor), Anna Maria Burgués Pascual (Redactor), Aranzazu Colom Nart (Redactor), Mercè Covas Bernal 

 

Els tres volums es poden adquirir bé en versió kindle, bé en versió paper. Ambdues a la web d’amazon.es, en el següent enllaç.

Els temes s’han elaborat d’acord amb la normativa vigent; així i tot, Fòrum ofereix en aquesta web les actualitzacions dels temes publciats en el cas què es produeixin novetats nnormatives que afectin al contingut del temari.

 


DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT: NECESSITAT DE QUÈ L’AGENDA POLÍTICA EL POSI PER DAVANT, AIXÍ COM LA PROTECCIÓ DE LA NATURALESA I DELS ANIMALS

Avui 5 de juny és el DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT, de manera que no està de més recordar-ho, atesa la seriositat dels factors que l’amenacen, així com de tots els perills que estan posant en una situació crítica la Naturalesa, la vida animal i vegetal, i tot un conjunt d’éssers vius, conscients i amb sensibilitat, com són els animals de les explotacions ramaderes. En aquest últim cas, és fonamentalment la cobdícia humana, que no la necessitat de nodrir-se, la que porta a una existència infernal milions i milions d’éssers mereixedors d’una vida més digna.

El que es sembra és el que es recull, i la Història dona fe d’això. Com tractem la Naturalesa i els animals, així ens tractarà la vida, que ens reserva la retribució corresponent. La nostra conducta és criminal envers l’existència, de manera que no podem rebre més que crim i desgràcia.

Aprofitant aquest dia d’importància cabdal, i la necessitat de què l’agenda política (i els ciutadans) posin per davant la necessitat de cuidar el medi, la Natura i els animals com cal, no està de més recordar que el sector de la ramaderia industrial és el responsable de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle en pràcticament la mateixa quantitat que tot el sector del transport conjuntament considerat, i que també és el responsable de la contaminació dels sistemes hídrics i del consum d’un terç de tota l’aigua potable del món; a més de ser el causant del més gran maltractament animal a la història de la humanitat. Al respecte, més de 70.000 milions d’animals moren cada any per a un consum innecessari, que es podria substituir per alimentació no animal, estalviant un patiment terrible que causem nosaltres directament sense justificació.

Per altra part, hi ha una connexió evident entre el respecte dels drets humans i el desastre mediambiental que una política econòmica capitalista neoliberal i agressiva, que no té més objectiu que el guany, contribueix a causar en gran mesura, i que es troba al darrera de la situació de necessitat que porta a moltes persones a fugir dels seus països d’origen, com és el cas de l’Àfrica.

Aprofitem aquest dia per reivindicar la recuperació d’un departament de medi ambient que es prengui amb veritable seriositat tota la problemàtica mediambiental i animal, i que aturi l’escala imparable de l’augment permanent d’explotacions ramaderes industrials, principalment porcines, que acabaran per fer inhabitable el nostre país. L’objecte d’un departament d’aquest tipus hauria de ser una prioritat per a qualsevol govern de la Generalitat i per a qualsevol govern municipal, perquè si el medi ens falla, fallarà tot, i no hi haurà cap programa sobre cap cosa que pugui tenir un bon final.

S’hi adjunta un link per accedir al recent informe de l’ONU sobre “Perspectives del Medi Ambient mundial”.

Carles Serrano Núñez

President de Fòrum d’Advocacia de la Generalitat

Accés a l’informe de l’ONU sobre medi ambient

 


PROCÉS PARTICIPATIU, FINS EL 16 DE JUNY DE 2019, PER A LA SIMPLIFICACIÓ DE DECRETS I ORDRES OBSOLETS

Actualment, a la normativa de la Generalitat de Catalunya hi ha més de 22.500 decrets i ordres, dels quals un nombre elevat ja no són d’aplicació. Aquesta manca de vigència és deguda a diversos motius, els quals comporten la falta de vigència corresponent, no obstant mantenir-se les normes afectades, formalment, com si encara la mantinguessin.

Atès això, i la necessitat de dotar l’ordenament jurídic català d’una més gran seguretat jurídica  contribuint , a més, a una simplificació que faciliti als operadors que en tenen interès, i a la ciutadania en general, la consulta de la normativa veritablement vigent, l’Administració de la Generalitat ha endegat un procés de participació ciutadana per tal de:

  • Conèixer l’opinió de la ciutadania i dels operadors jurídics, econòmics i socials, per tal de dimensionar millor la problemàtica que genera l’acumulació en el temps d’un gran nombre de disposicions –decrets i ordres- que ja no són d’aplicació.
  • Obtenir suggeriments i idees sobre les solucions alternatives possibles per resoldre el problema i la possibilitat de plantejar una depuració massiva dels decrets i ordres obsolets.

En relació amb l’exposat, a continuació s’adjunta un link per accedir a la informació i la documentació que n’és vinculada, i que l’Administració de la Generalitat posa a disposició del públic que n’estigui interessat i que vulgui participar en el procés indicat.

Procés particpatiu. Adm. de la Generalitat

 


CODI DE FUNCIÓ PÚBLICA DE CATALUNYA DISPONIBLE AL PORTAL JURÍDIC DE CATALUNYA

Al Portal Jurídic de Catalunya resta a partir d’ara, lliurement a disposició del públic, el nou CODI DE FUNCIÓ PÚBLICA DE CATALUNYA, el qual ha estat elaborat amb la col·laboració del Gabinet Jurídic, amb l’objectiu de millorar la difusió del dret vigent mitjançant la posada a disposició de la ciutadania de compilacions dels conjunts normatius principals de l’ordenament jurídic vigent.

Mitjançant aquesta nova publicació es pot consultar:

  • La versió actual de les normes corresponents.
  • Les versions anteriors de les normes indicades en una data concreta, i de totes les afectacions que han experimentat les mateixes.

En relació amb la tasca de col·laboració esmentada, que sobre aquest treball ha dut a terme el Gabinet Jurídic, s’ha de destacar que l’actuació corresponent ha estat impulsada i coordinada pel Gabinet Jurídic de la Generalitat de Catalunya i l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions (EADOP),​ encarregant-se la Direcció General de Funció Pública de la selecció de les normes a incloure. Aquesta col·laboració amb el Gabinet Jurídic es mantindrà en el cas de futurs codis.

Des de Fòrum d’Advocacia de la Generalitat estem també convençuts que aquesta eina serà de molta utilitat per a qualsevol funcionari, estudiant, opositor, i per a la ciutadania en general, que tinguin algun interès en la matèria que s’hi inclou, i que es tracta igualment d’un instrument de treball que facilitarà la feina de tots ells.

A continuació s’adjunta el link d’aquesta interessant obra.

CODI DE FUNCIÓ PÚBLICA DE CATALUNYA

 

 


“LA VELOCIDAD DE LA OSCURIDAD”, de Montse Polidura Navío.

Montse Polidura Navío és una advocada de la Generalitat que ha acreditat a bastament la seva qualificació professional al llarg d’una dilatada experiència a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, assumint com una de les seves passions la vocació de servei en benefici de l’interès general, el qual constitueix l’objectiu que persegueix i ha de perseguir l’Administració Pública, com a braç executiu del Govern.

Però el cas és que juntament amb aquesta gran passió, vinculada amb la seva projecció professional, i que ha desplegat en l’àmbit del dret i de la gestió entre jutjats, tribunals i oficines públiques, “pateix” una altra que està vinculada amb l’escriptura, i que ja es va manifestar amb el seu primer conte escrit als sis anys, el qual va ser un homenatge al nostre estimat “Floquet de Neu”. Des de llavors mai ha deixat d’escriure, havent publicat el conte Ulisses en el llibre Cuentos diversos, Antología 2011, i el conte infantil Ganas de llover en el llibre Cuentos por Haití. Igualment és autora d’un micro relat, Pluja i sandàlies que va ser premiat en el concurs de relat curt del programa de ràdio El café de la República, que dirigia l’escriptor i periodista Joan Barril.

Per tant, la Montse, la nostra companya advocada de la Generalitat de Catalunya, és també una autora que escriu tant en català com en castellà, i que recentment ha publicat una obra que porta per títol La velocidad de la oscuridad, que inclou 11 contes escrits en un estil molt íntim i sentit, i amb els que l’autora projecta la seva visió sobre els obstacles de la infantesa, tots els quals provenen d’algun record que l’enfosqueix, sobretot a partir de la percepció personal, que no de l’explicació racional.

Personalment, he gaudit molt de la lectura de tots aquests contes, que m’han traslladat a moments molt especials i peculiars, màgics podria dir, de la meva pròpia infantesa i orígens, quelcom això cada cop queda més allunyat temporalment de la meva vida, però que al mateix temps es fa també cada dia més present, gravat a foc a la memòria.

Per tant, recomano especialment aquesta obra, en la qual la Montse Polidura ens regala una gran mostra de sensibilitat i d’estima per la vida, d’observació i atenció detallada sobre les coses més senzilles que ens envolten, i que no per més immediates deixen de ser importants perquè, al capdavall, ens proporcionen bona part de l’energia i la força que necessitem per enfrontar els problemes del dia a dia.

S’adjunta a continuació un link amb més informació al respecte.

Carles Serrano Núñez

President de Fòrum d’Advocacia de la Generalitat

La velocidad de la oscuridad

La velocidad de la oscuridad


Publicació del Temari de l’oposició per a l’accés al COS SUPERIOR de la Generalitat de Catalunya: opció JURÍDICA

Aquest volum s’ajusta al temari de l’oposició per a l’accés al Cos Superior de la Generalitat de Catalunya en l’opció jurídica. consten en la primera part els temes desenvolupats que seran objecte d’examen, d’acord amb la normativa vigent i la jurisprudència actual.

51Ua6EmgVOL._SX385_BO1,204,203,200_En aquest volum han participat juristes de l’àmbit local, del cos superior i també del cos d’advocacia de la Generalitat: Anna Maria Burgués Pascual, Berta Bernad Sorjús , Queralt Camps PujolGemma Capdevila Ponce ,Aranzazu Colom Nart, Gemma Navarro Sauleda, Margarida Pascual Miranda, Neus París Domènech, Sònia Petreñas Lucas, Rubèn Ramírez Fernández, Carles Serrano Núñez, Anna Valls Domingo.

Aquest volum es troba disponible tant en format paper, com en format kindle, disponible a la web d’amazon (seguint aquest enllaç).

Les actualitzacions normatives i jurisprudencials que siguin d’interès, seran publicades en  la nostra web en la secció relativa a publicacions.


Publicat un  nou volum del  temari d’oposicions d’accés al Cos d’Advocacia de la Generalitat.

Aquest volum relatiu a Hisenda Pública,  que es divideix en dos llibres, considerem que pel seu contingut no solament és adequat per l’estudi d’oposicions al Cos d’Advocacia de la Generalitat sinó també per a l’estudi  d’altres d’oposicions de contingut jurídic. Els temes s’han actualitzat d’acord amb les novetats legislatives, jurisprudencials i doctrinals a dia d’avui, si bé via web facilitarem les actualitzacions i novetats respecte dels temes ja publicats.llibre hisenda

Aquests volums  de Hisenda Pública es troben disponibles en versió paper a amazon.es o bé en versió Kindle. En el cas de comprar la versió Kindle aquells interessats podeu dirigir-vos a forumgcat@gmail.com per tal que us facilitem també la versió pdf.

Les autores d’aquest llibre són: de Mateo Habibi Astigarraga López (Autor), Berta Bernad Sorjús (Autor), Anna Maria Burgués Pascual (Autor, Redactor), Elisabeth Fernández Martínez (Autor), Esther González Aznar (Autor), Laura Malagrida Serdà (Autor),Joaquim Martí Ribera (Autor), Maria Brugués Mitjans Prunera (Autor), Rubèn Ramírez Fernàndez (Autor), Joan Miquel Roig Mestre (Autor), Carles Serrano i Núñez (Autor), Anna Valls Domingo (Autor), Mercè Covas Bernal(Redactor), Aranzazu Colom Nart (Redactor).


Presentació de DIRECTUM.

nova revista d’investigació i actualitat jurídica

Dimecres 24 d’octubre de 2018, al vespre  va sortir a la llum la nova revista jurídica #Directum. En  Xavier Bernadí, Director General de Dret i Entitats jurídiques en va realitzar la presentació (text de la presentació), en un acte al que van assistir companyes del cos d’advocacia, del cos superior, així com membres de diferents associacions : Servidorscat, Col·lectiu Praga, Col·lectiu Maspon anglasell, Juristes Locals, Àgora judicial i  Coordinadora d’Advocacia Catalana.

#Directum  proporciona textos i material divers vinculats al món del Dret que siguin d’utilitat tant per als juristes professionals com també per a aquells que, no sent-ho, puguin tenir algun interès en les matèries que s’hi tractaran. 51eBen0Z2YL._SX385_BO1,204,203,200_El nostre desig és posar a l’abast del públic informació, el més immediata possible, sobre qüestions d’interès general i amb un contingut administratiu i/o social que admetin un tractament jurídic, tal i com es reflecteix en aquest primer exemplar. Drets humans, dret animal, dret local, tecnologies innovadores, anàlisis jurisprudencial.

La revista està oberta a la publicació d’articles jurídics sobre matèries diverses d’interès per a la funció pública de l’Administració de la Generalitat, sobretot quan tenen incidència especial sobre el conjunt de professionals afiliats a Fòrum d’Advocacia de la Generalitat, que vulguin publicar els membres del Cos d’Advocacia i altres juristes, tant de l’Administració de la Generalitat de Catalunya com d’altres administracions, i professionals de tots els àmbits. Aquest primer exemplar n’és un bon exemple ja que hi participen juristes del món local, de l’àmbit universitari i també membres del cos d’advocacia.51c2fM3996L

Esperem que Directum esdevingui un gran estímul de creativitat per a molts professionals que viuen el dia a dia del dret i de l’Administració amb la convicció assumida i fortament sentida de prestar el millor servei possible.

#Directum es troba a la vostra disposició en versió digital i en versió paper  aAmazon.es


Publicat un  nou volum del  temari d’oposicions d’accés al Cos d’Advocacia de la Generalitat.

Aquest volum relatiu a dret constitucional i estatutari  considerem que pel seu contingut no solament és adequat per l’estudi d’oposicions al Cos d’Advocacia de la Generalitat sinó també per a l’estudi  d’altres d’oposicions de contingut jurídic. Els temes s’han actualitzat d’acord amb les novetats legislatives, jurisprudencials i doctrinals a dia d’avui, si bé via web facilitarem les actualitzacions i novetats respecte dels temes ja publicats.

Aquest volum de Dret constitucional i dret estatutari es troba disponible en versió paper a amazon.es o bé en versió Kindle. En el cas de comprar la versió Kindle aquells interessats podeu dirigir-vos a forumgcat@gmail.com per tal que us facilitem també la versió pdf.

Les autores d’aquest llibre són: Berta Bernad Sorjús (Autora), Anna Maria Burgués Pascual (Autora), Gemma Capdevila Ponce (Autora), Maria Brugués Mitjans Prunera (Autora), Carles Serrano i Nuñez (Autor), Anna Tayadella Prat (Autora), Rosa Maria Díaz Petit(Autora), Albert Gómez Herrero (Autor), Mercè Covas i Bernal (Redactora), Aranzazu Colom Nart (coordinadora).


Atès el caràcter sindical de Fòrum d’Advocacia de la Generalitat, i les seves finalitats i objectius i possibilitats d’actuació pública i social, de conformitat amb els estatuts de l’entitat, es posen a disposició del públic interessat diversos volums relatius al temari d’oposicions d’accés al Cos d’Advocacia de la Generalitat.

En alguns dels volums que referim Fòrum ha estat l’editor, i en alguns altres vòlums, en què edita una altra associació,  algunes de les autores  i coordinadores pertanyen a Fòrum. En ambdós supòsits recomanem els manuals atenent al rigor  i la professionalitat amb la que s’han elaborat.

Dret_internacional_i_Cover

Aquest volum de Dret Internacional i Dret de la UE, es troba disponible en versió paper a amazon.es o bé en versió Kindle, també a Amazon.com en el cas de comprar la versió Kindle aquells interessats podeu dirigir-vos a forumgcat@gmail.com per tal que us facilitem també la versió pdf.

Les autores d’aquest llibre són: Anna Maria Burgués, Berta Bernad, Queralt Camps, Aranzazu Colom i Carles Serrano.

Altres volums del temari que us recomanem, són: Temari d’oposicions al Cos d’Advocacia de la Generalitat de Catalunya: Teoria General, Dret civil (I), Dret civil (II), Dret administratiu (I), Dret administratiu (II), Dret processal (I), Dret processal (II), Dret Penal, Dret mercantil i Dret laboral i de la Seguretat Social.


Publicació de “Comentarios a la Nueva Ley de Contratos del Sector Público” de l’editorial Civitas.

Aquesta obra, tal i com refereix la web de Thomson Reuters  analitza cada un dels articles de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes  del Sector Públic, de forma “sistemàtica i crítica” .

Cada un dels articles ha estat comentat per lletrats i advocats de les diferents CCAA. En aquest sentit, felicitem a totes les companyes i companys i en especial a les lletrades i membres del cos d’Advocacia de la Generalitat de Catalunya que hi han participat (Berta Bernad Sorjús, Anna Maria Burgués Pascual, Aranzazu Colom Nart, Jorge Merino Hernández, Francesc Mancilla i Muntada, MªNúria Romera Santiago, Xavier Uriós Aparisi).

978-84-9099-185-5

El professor D. Miguel Ángel Recuerda Girela n’ha realitzat la direcció i des de Fòrum d’Advocacia de la Generalitat li agraim la tasca realitzada i la generositat al fomentar la participació d’advocades i lletrades. Tal i com assenyala el professor Recuerda en la presentació “La nova Llei de contractes del Sector Públic és una norma complexa, que conté nombrosos preceptes que plantejaran problemes interpretatius, motiu pel qual una obra com aquesta és molt necessària.”

Cal destacar igualment que l’obra es presenta en format duo que suposa comptar no solament amb la versió en paper, sinó també la versió en format digital.

#EnsVolemVives  i lliures!

Davant les manifestacions constants i reiterades de maltractament i de discriminació per raó de gènere, les quals col·loquen la dona en una situació inversemblant de desprotecció social i institucional, que no és congruent amb el teòric estatus jurídic i de dret vigent, i que s’insereix en una dinàmica que per habitual corre el perill de ser viscuda com a normal, Fòrum d’Advocacia de la Generalitat reivindica una actuació enèrgica i decidida de l’Administració Pública i de les diferents instàncies socials, per acabar amb un paradigma masclista violent, i per contribuir a feminitzar la societat amb les aportacions positives per a la democràcia i per al progrés social, d’unes ciutadanes lliures i veritablememt reconegudes en tots els nivells de la seva realitat personal i existencial.

beach-beautiful-dawn-40192


Presentació de Fòrum d’Advocacia de la Generalitat

El dia 27 d’abril va tenir lloc al Departament de Presidència la presentació de Fòrum d’Advocacia de la Generalitat.

Fòrum d’Advocacia de la Generalitat és una associació professional de caràcter sindical que va iniciar el seu camí el proppassat 23 d’abril. Aquesta entitat, constituïda per un grup de membres del Cos d’Advocacia de la Generalitat, neix amb la intenció de treballar en pro de l’estatus professional i laboral del cos esmentat, participant igualment en la societat catalana i en l’Administració de la Generalitat, en benefici del bé comú i de l’interès general, en relació amb la qual cosa l’associació adopta com a valors inspiradors de l’acció sindical i de la resta de les seves activitats la justícia, el compromís democràtic, l’excel·lència professional, la transparència i l’exemplaritat.

Per aquest motiu s’ha convidat a l’acte no solament a altres organitzacions sindicals, sinó també a altres associacions que representen interessos comuns, companyes i alts càrrecs.

Aquest acte de presentació és un acte de transparència per tal d’exposar obertament les nostres propostes i objectius, però, també, el primer pas per construir un espai de diàleg i col·laboració amb  els altres agents i amb les nostres companyes. En relació amb això, a continuació teniu a la vostra disposició el text de la intervenció que el president de Fòrum d’Advocacia de la Generalitat va fer en l’acte públic de presentació de l’entitat.

Intervenció del president  presentant l’entitat: Intervenció del President presentant l’entitat

Publicacions

Temari de COS SUPERIOR opció jurídica publicat a AMAZON

En tres volums diferents Fòrum ha publicat els temaris corresponents a l’oposició per a l’accés al Cos Superior de la Generalitat de Catalunya en l’opció jurídica. Consten els temes desenvolupats que seran objecte d’examen, d’acord amb la normativa vigent i la jurisprudència actual.

Aquests volums han estat elaborats per membres del cos d’advocacia i membres del Cos superior, tots ells juristes especialitzats en les matèries objecte d’aquest estudi.

Berta Bernad Sorjús (Autor), Queralt Camps Pujol (Autor), Gemma Capdevila Ponce (Autor), Anna Valls Domingo (Autor), Gemma Navarro Sauleda (Autor), Margarida Pascual Miranda (Autor), Neus París Domènech (Autor), Sònia Petreñas Lucas (Autor), Rubèn Ramírez Fernández ,Maria Brugués Mitjans Prunera (Autor), Yolanda Hernández Darnés(Autor), Joan Miquel Roig Mestre (Autor), Núria Romera Santiago (Autor), Anna Maria Burgués Pascual (Redactor), Aranzazu Colom Nart (Redactor), Mercè Covas Bernal 

 

Els tres volums es poden adquirir bé en versió kindle, bé en versió paper. Ambdues a la web d’amazon.es, en el següent enllaç.

Els temes s’han elaborat d’acord amb la normativa vigent; així i tot, Fòrum ofereix en aquesta web les actualitzacions dels temes publciats en el cas què es produeixin novetats nnormatives que afectin al contingut del temari.


Publicat un  nou volum del  temari d’oposicions d’accés al Cos d’Advocacia de la Generalitat.

Aquest volum relatiu a Hisenda Pública,  que es divideix en dos llibres, considerem que pel seu contingut no solament és adequat per l’estudi d’oposicions al Cos d’Advocacia de la Generalitat sinó també per a l’estudi  d’altres d’oposicions de contingut jurídic. Els temes s’han actualitzat d’acord amb les novetats legislatives, jurisprudencials i doctrinals a dia d’avui, si bé via web facilitarem les actualitzacions i novetats respecte dels temes ja publicats.llibre hisenda

Aquests volums  de Hisenda Pública es troben disponibles en versió paper a amazon.es o bé en versió Kindle. En el cas de comprar la versió Kindle aquells interessats podeu dirigir-vos a forumgcat@gmail.com per tal que us facilitem també la versió pdf.

Les autores d’aquest llibre són: de Mateo Habibi Astigarraga López (Autor),Berta Bernad Sorjús (Autor), Anna Maria Burgués Pascual (Autor, Redactor),Elisabeth Fernández Martínez (Autor), Esther González Aznar (Autor), Laura Malagrida Serdà(Autor),Joaquim Martí Ribera (Autor), Maria Brugués Mitjans Prunera (Autor), Rubèn Ramírez Fernàndez(Autor), Joan Miquel Roig Mestre (Autor), Carles Serrano i Núñez (Autor), Anna Valls Domingo (Autor),Mercè Covas Bernal(Redactor), Aranzazu Colom Nart (Redactor).

 


Atès el caràcter sindical de Fòrum d’Advocacia de la Generalitat, i les seves finalitats i objectius i possibilitats d’actuació pública i social, de conformitat amb els estatuts de l’entitat, es posen a disposició del públic interessat diversos volums relatius al temari d’oposicions d’accés al Cos d’Advocacia de la Generalitat.

En alguns dels volums que referim Fòrum ha estat l’editor, i en alguns altres vòlums, en què edita una altra associació,  algunes de les autores  i coordinadores pertanyen a Fòrum. En ambdós supòsits recomanem els manuals atenent al rigor  i la professionalitat amb la que s’han elaborat.

Dret_internacional_i_Cover

Aquest volum podeu adquirir-lo en versió paper a amazon.es o bé en versió Kindle, també a Amazon.com en el cas de comprar la versió Kindle aquells interessats podeu dirigir-vos a forumgcat@gmail.com per tal que us facilitem també la versió pdf.

Les autores d’aquest llibre són: Anna Maria Burgués, Berta Bernad, Queralt Camps, Aranzazu Colom i Carles Serrano.

 

Altres volums del temari que us recomanem, són: Temari d’oposicions al Cos d’Advocacia de la Generalitat de Catalunya: Teoria General, Dret civil (I), Dret civil (II), Dret administratiu (I), Dret administratiu (II), Dret processal (I), Dret processal (II), Dret Penal, Dret mercantil i Dret laboral i de la Seguretat Social.

 


Publicació de “Comentarios a la Nueva Ley de Contratos del Sector Público” de l’editorial Civitas.

 

Aquesta obra, tal i com refereix la web de Thomson Reuters  analitza cada un dels articles de la Llei 9/2017, de 8 de novembre, de Contractes  del Sector Públic, de forma “sistemàtica i crítica” .

Cada un dels articles ha estat comentat per lletrats i advocats de les diferents CCAA. En aquest sentit, felicitem a totes les companyes i companys i en especial a les lletrades i membres del cos d’Advocacia de la Generalitat de Catalunya que hi han participat (Berta Bernad Sorjús, Anna Maria Burgués Pascual, Aranzazu Colom Nart, Jorge Merino Hernández, Francesc Mancilla i Muntada, MªNúria Romera Santiago, Xavier Uriós Aparisi).

978-84-9099-185-5

El professor D. Miguel Ángel Recuerda Girela n’ha realitzat la direcció i des de Fòrum d’Advocacia de la Generalitat li agraim la tasca realitzada i la generositat al fomentar la participació d’advocades i lletrades. Tal i com assenyala el professor Recuerda en la presentació “La nova Llei de contractes del Sector Públic és una norma complexa, que conté nombrosos preceptes que plantejaran problemes interpretatius, motiu pel qual una obra com aquesta és molt necessària.”

Cal destacar igualment que l’obra es presenta en format duo que suposa comptar no solament amb la versió en paper, sinó també la versió en format digital.