Àrees

black-and-white-blackboard-business-356043

En aquest apartat es posa a disposició del públic informació accessible relativa a les diverses àrees en què s’organitza Fòrum d’Advocacia de la Generalitat d’acord amb l’article 12.3 dels estatuts. Les àrees corresponents complementen el funcionament de l’entitat per a la seva millor gestió interna i administrativa, i per millor canalitzar la contribució i les aportacions diverses dels seus membres.

Pot formar part d’aquestes àrees qualsevol persona afiliada a Fòrum d’Advocacia de la Generalitat en els termes que la junta directiva decideixi.

Actualment, aquestes àrees són les següents:

  1. a) Àrea de Comunicació.
  2. b) Àrea de Formació.
  3. c) Àrea de Gestió Econòmica.
  4. d) Àrea Professional.
  5. e) Àrea de Publicacions.

Professional

Propostes clau de Fòrum d’Advocacia de la Generalitat

Comunicació

Col·lectius juristes adverteixen que no publicar el nomenament dels consellers pot “incórrer en responsabilitats penals”

Asseguren que aquesta decisió “contravé” l’article 152 de la Constitució que determina que és el president de la Generalitat a qui correspon la Direcció del Consell de Govern.

 

El punt avui

Nació digital

Vilaweb

Directe.cat

CCMA

La vanguardia

Racó català

 

 

Advocats de la Generalitat s’uneixen contra el 155

Fòrum d’Advocacia de la Generalitat es va presentar ahir com una nova associació de caràcter sindical que serveixi de “refugi” al cos de lletrats que “defensa les institucions catalanes”, afectades per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, segons va explicar el seu president, Carles Serrano, en un acte a Presidència. Serrano va indicar que els valors de Fòrum d’Advocacia són “la defensa dels drets humans” i “la professionalitat i transparència” del col·lectiu, que, tot i tenir “llibertat de criteri”, està subjecte a la “jerarquia”. La defensa de la llengua catalana n’és un tret identitari. Serrano va destacar que l’associació “vol ser un espai obert i de debat que respecta el catalanisme ”. L’associació també vol col·laborar amb Servidors.cat i el Col·lectiu Praga. Algunes advocades assistents van alertar a Madrid paralitzen projectes i que els fan fer certificats econòmics que no els pertoca de fer.

Advocats de la Generalitat s’organitzen en defensa de les institucions catalanes

Nicolas Tomás
Barcelona. Dimarts, 17 d’abril de 2018

foto-3275752_1_630x630

 

 

El dilluns vinent veurà la llum el Fòrum d’Advocacia de la Generalitat. Es tracta de la iniciativa de diversos membres del cos d’advocacia de l’administració catalana, que volen defensar les institucions catalanes en plena aplicació del 155. Per aquest motiu han constituït una associació professional amb caràcter sindical. Els seus estatuts, als quals ha tingut accés El Nacional, van ser admesos pel Departament de Treball el 23 de març. D’aquesta manera, tindrà un efecte no buscat però simbòlic: adquirirà la seva personalitat jurídica, i per tant la capacitat d’obrar, el dia de Sant Jordi.

(…)

Aquesta defensa de les institucions catalanes queda palesa en l’article 2 dels seus estatuts, que recull els valors i principis del Fòrum d’Advocacia de la Generalitat. Concretament, en el punt 4, asseguren “actuar al servei del poble de Catalunya i amb lleialtat envers les institucions que integren la Generalitat”. De la mateixa manera, “com a organització arrelada al país”, es comprometen “amb la defensa, difusió i promoció de la llengua catalana”.

En els seus estatuts, l’associació professional reivindica altres valors i principis, com la justícia, l’excel·lència professional, la transparència i l’exemplaritat. Entre aquests hi ha el respecte als drets humans, civils i socials.

A %d bloguers els agrada això: